Pieter van Winden

Soest

pieter@interimpredikant.nl

0612171113

@dspieter

Fb  pvwinden

www.interimpredikant.nl

Sinds 2005 ben ik werkzaam als interim-predikant. Aanvankelijk combineerde ik het met mijn werk als gemeentepredikant. Sinds 2013 ben ik fulltime in landelijke dienst van de PKN. Bij tal van gemeenten ben ik inmiddels betrokken geweest: Amersfoort, Utrecht, Leusden, Ermelo, Zeewolde, Rotterdam, Kampen, Amsterdam, Nieuw-Vennep, Veenendaal, Wassenaar. De aanpak verschilt per gemeente. Het maakt nogal uit of een gemeente het contact met de jongere generatie wil herstellen, of dat er sprake is van een conflict. Een gemeente waar een fusie centraal staat vraagt om een heel andere inbreng dan een gemeente waar de predikant net losgemaakt is. Het is dus altijd maatwerk. Zonder uitzondering doe ik dit maatwerk met groot respect voor de gemeente, en met plezier. Want ik merk voortdurend hoe goed het werkt: het interim-predikantschap is echt een waardevolle extra loot aan de stam van de kerk.